Sneeuwpret in de voorjaarsvakantie

Elk jaar in de voorjaarsvakantie gaat een groep leerlingen uit 4h en 4v met een groep begeleiders naar Oostenrijk voor een paar dagen sneeuwpret op de ski’s en snowboards. In oktober kregen we maar liefst meer dan 100 aanmeldingen. De wintersportreis leeft op het Ichthus! Waar we normaal ongeveer 10 tot 15 leerlingen moeten teleurstellen (we hebben maar plek voor 50 leerlingen), zouden we nu meer dan 50 leerlingen moeten gaan teleurstellen. Om dit te voorkomen zijn we gaan kijken naar een extra accommodatie in hetzelfde skigebied en dit is gelukt. Helaas waren beide accommodaties niet tegelijkertijd beschikbaar en hebben we de reis moeten opsplitsen in twee groepen, beginners en ervaren wintersporters.

Na maanden van voorbereiding vertrok op maandagavond 17 februari de eerste groep van 45 eerlingen met collega’s Koos, Larissa, Jeroen de Brouwer en externe begeleiders Anette en Arjen naar Katschberg. Deze 45 leerlingen hadden nog nooit of nauwelijks op ski’s of op een snowboard gestaan. Dinsdagavond 18 februari vertrok de tweede groep met 55 leerlingen samen met collega’s Annet, Jacky, Lauran, Deemer, Foeke, Walter en externe begeleiders Louis, Bas en Pauline naar de sneeuw.

In vier dagen tijd hebben de beginners onder begeleiding van onze collega’s leren skiën en snowboarden en konden de meeste op de laatste zelfstandig pistes af. De tweede groep bestaande uit half-gevorderde en gevorderde skiërs hebben aan hun techniek gewerkt en waar sommige nog extra les kregen hebben de meeste vooral veel meters gemaakt. Uiteraard kwamen beide groepen elkaar regelmatig tegen op de pistes.

Naast al het ski -en board geweld zijn we ook nog een avond gaan zwemmen met de hele groep, zijn we op sleetjes een rodelbaan afgeraasd en hebben we een spelletjes avond gehad.  Moe maar voldaan kwam de eerste groep op zaterdagochtend en tweede groep op zondagochtend thuis.

We kunnen terug kijken op een fantastische sneeuwweek waar de leerlingen het nog lang over zullen hebben.

Wij kijken alweer uit naar volgend jaar!