Laptops

Alle brugklassen op het Ichthus Lyceum werken tijdens de lessen met laptops. Dit betekent dat je een laptop nodig hebt tijdens de lessen, naast de boeken.  Via school ontvang je ook gewoon het volledige boekenpakket dat bestaat uit papieren boeken aangevuld met digitale licenties. De toegang tot het digitale lesmateriaal verloopt via Magister.

Via het Ichthus Lyceum kunt u bij het bedrijf The Rent Company een laptop huren of kopen via een aantrekkelijke regeling. Het betreft een Dell 3189 2-in-1 convertible tablet (o.v.b. mogelijk in 2018-2019 nieuw type), een laptop die ook als tablet te gebruiken is en die speciaal voor het onderwijs ontworpen is. Deze laptop kan tegen een stootje, is zowel als laptop als als tablet te gebruiken, heeft een touchscreen, een snelle netwerkkaart en een accu die de hele schooldag meegaat. De laptop wordt geleverd met een beschermhoes en is verzekerd. Als er iets met de laptop aan de hand is, kan uw zoon of dochter terecht bij de systeembeheerder op school die de laptop opstuurt naar The Rent Company. In de tussentijd krijgt de leerling een leenlaptop.

Eigen laptop
Uiteraard mag je er ook voor kiezen om zelf een laptop aan te schaffen, of misschien heb je al wel een goed werkende laptop in huis die je kan gaan gebruiken. In dat geval moet de laptop aan de volgende eisen voldoen:

• Besturingssysteem Windows 8 of 10
  • Minimaal Intel i3 processor of gelijkwaardig
  • Minimaal 4 Gb werkgeheugen
  • Minimaal 128 Gb harddisk, bij voorkeur SSD
  • Wifi netwerkkaart met b/g/n-ondersteuning
  • Accu die minimaal 8 uur meegaat (opladen is in de lokalen of kluisjes niet mogelijk)
  • Antivirussoftware
  • Minimaal 11” beeldscherm; een touchscreen is handig, maar niet noodzakelijk

Via de Dunamare Onderwijsgroep waar het Ichthus Lyceum onder valt, krijgen alle leerlingen een licentie om Microsoft Office te installeren op vijf apparaten. Het is daarom niet nodig om bij een eigen laptop apart het Office-pakket aan te schaffen.