Ontwerp een stoel met de originele Arena-zittingen en verkoop deze voor een zelf te kiezen goed doel. Dat is de opdracht waar Technasium-leerlingen van het Ichthus Lyceum de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Tot en met 31 januari kon er op Marktplaats worden geboden op deze stoelen en daarbij is €500,- opgehaald!
Het Technasium biedt met het vak Onderzoek & Ontwerpen projectmatig onderwijs waarbij leerlingen aan realistische ontwerp- en onderzoeksopdrachten werken. Toen de originele zittingen van de Amsterdam Arena begin oktober beschikbaar kwamen wist docent Mara Rosendahl meteen dat hier een interessante opdracht binnen het thema circulair ontwerpen in zat.
De leerlingen uit 4 vwo hebben in duo’s gewerkt aan het upcyclen van de stoelen. Tijdens het ontwerpproces zijn ze begeleid door experts van het ontwerpbureau spek uit Amsterdam. De leerlingen hebben zelf contact gezocht met de goede doelen waar de opbrengst van de stoel naar toe gaat. Dit zijn onder andere de Johan Cruijff Foundation, KiKa, de Harststichting, Fonds Gehandicaptensport of de Ajax Foundation.