De Ichthus Musicalgroep

De Ichthus musicalgroep is een projectgroep voor álle jaarlagen. Zij krijgen een masterclass podiumkunst waarbij ze lessen krijgen in zang, dans en acteren. Leerlingen kunnen ook deelnemen in het productieteam waar ze onder begeleiding meewerken aan de organisatie, de bouw van decors, sponsoring, rekwisieten en het lichtplan. In een jaar tijd werken ze toe naar minimaal twee voorstellingen in de stadsschouwburg Velsen waarbij een groot live-orkest meespeelt. De leerlingen worden begeleid door zeer ervaren docenten. In het verleden heeft het Ichthus Lyceum al vele succesvolle producties opgevoerd, zoals ‘Grease’, ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘West Side Story’. In het schooljaar 2020-2021 zal de musical ‘Joseph and the amazing technicolour dreamcoat’ worden ingestudeerd. Door de omstandigheden rondom Covid-19 is de opvoering van deze musical uitgesteld. Op dit moment is het nog niet zeker wanneer deze musical kan plaatsvinden.

Musical Joseph and the amazing technicolor dream coat

Dit schooljaar zullen wij verder gaan met de repetities voor de grote musical met die onuitsprekelijke naam! Het was de bedoeling om deze musical op 2 en 3 oktober van dit schooljaar op te voeren, maar door Corona is dat uitgesteld. Het goede nieuws is, dat er nu meer nieuwe brugklassers mee kunnen doen! Hoe leuk is het om in een productie te staan met leerlingen uit alle jaarlagen van de school, inclusief een aantal zeer getalenteerde docenten!

Elke vrijdagmiddag wordt er fanatiek gezongen, gedanst en gespeeld in één van de gymzalen op school. Hoofdrolspelers oefenen nog extra met onze muziekdocente. Voor de dans hebben we een echte choreograaf aangetrokken die lesgeeft aan de professionele musicalopleiding Codarts in Rotterdam. De muzikale leiding is in handen van Bas Jongsma, geassisteerd door Nienke Burgmeijer, de regie door Anouk Rutten (docente aan theaterschool in Amsterdam) en Alma Wolfs. De voorstelling wordt in de Stadsschouwburg van Velsen opgevoerd met een groot live orkest, waarin veel oud-leerlingen zitten die naar het conservatorium zijn gegaan. Inmiddels lijken we soms wel een vooropleiding voor de muziektheaterwereld! De decors worden ook door leerlingen, docenten kunst, ouders en conciërges gemaakt en het belooft schitterend te worden!

De musical gaat over het bekende Bijbelverhaal van Jozef die als lievelingetje van zijn vader Jacob, gehaat wordt door zijn 11 broers (en zussen bij ons!). De afkeer wordt zo groot dat zij hem als slaaf verkopen aan Egyptenaren. Daar in Egypte wordt Jozef gevangen gezet, maar belandt hij door zijn voorspellende dromen uiteindelijk aan het hof van de farao. Hoe het verder allemaal loopt gaan we niet verklappen (tenzij je het verhaal al kent natuurlijk), maar we garanderen een feel-good musical met heel veel dans en kleur!!

Wij zullen jullie regelmatig op de hoogte houden en hopen jullie allemaal in de zaal te mogen begroeten!