Mijn kind is ziek, wat moet ik doen?

• Bij voorkeur via de Magister-app aangeven dat uw kind ziek thuis blijft. Deze melding kan alleen voor de gehele dag worden ingevoerd, niet voor bepaalde uren of voor een andere afwezigheid zoals dokter- of orthodontistbezoeken. Klik hier voor het installeren en in gebruik nemen van de Magister-app.
    Belangrijk: Is uw kind langer dan 1 dag ziek dan geeft u dit dagelijks opnieuw aan in de app.
  • Telefonisch 0255-546410 op de voicemail doorgeven. Geef op de voicemail altijd duidelijk de voor- en achternaam en de klas van de leerling door. Wilt u iets bespreken met de medewerker dan kunt u op de voicemail aangeven dat u teruggebeld wilt worden.
  • Per e-mail absent@ichthuslyceum.nl ook hier geldt; geef duidelijk voor- en achternaam en de klas van de leerling door.

Mijn kind is verkouden, wat moet ik doen?

• Zolang uw kind verkouden is, houdt u uw kind thuis. We adviseren uw kind te laten testen. Geef door aan de school dat uw kind om deze reden niet naar school kan komen. U kunt dit via een e-mail of telefonisch aan de school doorgeven. De app is in dit geval niet geschikt omdat dit alleen voor ziekmeldingen geldt. Tot de aan de uitslag van de test blijft de leerling thuis en volgt les op afstand en houdt contact met de docenten. Wanneer de uitslag negatief is, kan uw kind weer naar school komen. Indien u ervoor kiest om uw kind niet te laten testen dan is een terugkeer naar school pas mogelijk wanneer uw kind volledig klachtenvrij is. Meer informatie over de coronamaatregelen kunt u hier vinden.

Mijn kind moet naar de dokter of naar de orthodontist. Hoe meld ik dit?

• U geeft vooraf een absentiebriefje mee aan uw kind óf
  • U stuurt een e-mail naar absent@ichthuslyceum.nl óf
  • U spreekt een voicemail in: 0255-546410

De leerling heeft een blessure en kan niet meedoen met LO

De leerling maakt met de LO-docent een afspraak wat er tijdens de LO-les gaat gebeuren. Het is niet
toegestaan om de LO-les te missen zonder uitdrukkelijke toestemming van de docent. Het kan zijn dat de docent een vervangende opdracht geeft.

Hoe gaan we om met leerlingen die een allergie hebben en vaak verkouden lijken?

Leerlingen met een allergie die een medische verklaring hebben zijn welkom op school. Alle andere leerlingen die verkouden lijken volgen het protocol zoals hierboven beschreven.

Absentie

Leerlingen onder de 18 jaar zijn leerplichtig. Verzuim is alléén toegestaan met een geldige reden, zoals ziekte of doktersbezoek. Zie de schoolgids voor uitgebreide informatie.