Mijn kind is aangemerkt als nauw contact van iemand die positief getest heeft op het coronavirus. Dit nauwe contact valt buiten het huishouden. Wat moet ik doen?

De rijksoverheid heeft een website gemaakt waar u volledig anoniem kunt controleren of uw kind in quarantaine moet. Wij adviseren om deze controle direct uit te voeren zodra bekend is geworden dat uw kind is aangemerkt als nauw contact. Klik hier om naar de website te gaan.

Hoe meld ik mijn kind quarantaine?

Via bovenstaande QR-code of deze link kunnen uitsluitend ouder(s) of verzorger(s) leerlingen in quarantaine aanmelden. Op dit formulier kan aangegeven worden hoelang een leerling in quarantaine moet blijven. Hiermee komt de plicht voor een leerling om dagelijks een mail te versturen naar de docenten om online lessen te mogen volgen te vervallen.

Hoe gaan we om met onderwijs aan leerlingen in quarantaine?

We gaan er van uit dat een leerling die ziek is (gemeld) geen lessen volgt. Deze leerling moet vooral eerst beter worden. Toch zijn er situaties denkbaar waarbij dit wel mogelijk en wenselijk is. Ook dan bieden wij de mogelijkheid dat een leerling thuis de lessen volgt. Hiervoor dient de leerling wél voor 8.30 uur de docent(en) en de betrokken jaarlaagcoördinator een mail te sturen met met de vraag om werk voor die dag en het inschakelen van de live verbinding. Het online volgen van de lessen is niet beperkt tot de basislessen, maar geldt ook voor de pluslessen.

Het is de bedoeling dat docenten Google-meet aanzetten zodat de leerling de uitleg live kan volgen. Wij hebben alle lokalen hiervoor uitgerust met een extra microfoon, enkele lokalen zijn ook voorzien van een camera. Je mag deze apparatuur echter niet vergelijken met die van een professionele TV-studio, de kwaliteit van het beeld en geluid is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de internetverbinding van de leerling thuis.

Wat moet ik doen als iemand in het huishouden corona heeft?

U volgt de richtlijnen van de GGD die gelden per 19 november:

• Degene met corona gaat in thuisisolatie (dat betekent op een eigen kamer blijven en afstand houden van huisgenoten). Lees de brief met leefregels voor positief geteste coronapatiënten op de website van het RIVM.
  • Alle gezinsleden gaan in quarantaine en laten zich testen. Ook als zij geen klachten hebben. De quarantaine duurt 10 dagen. Dat is gerekend vanaf het moment dat zij voor het laatst een tijd dicht in de buurt zijn geweest van degene met corona.
    • Bent u immuun? Blijf thuis en laat u dan 5 dagen na de testdatum van uw huisgenoot die corona heeft, testen bij de GGD. Dit is om te kijken of u uit quarantaine mag. Als de testuitslag negatief is dan mag u stoppen met de quarantaine. Maak hiervoor een afspraak bij de GGD via 0800-2035 of op coronatest.nl.
    • Bent u niet immuun? Blijf thuis en laat u zich dan 2 keer testen om het virus zo snel mogelijk op te sporen en de verspreiding ervan te stoppen. De 1e test doet u meteen en de 2e test op dag 5 na het laatste contact met uw besmette (coronapositieve) huisgenoot. Als de testuitslag negatief is, dan mag u stoppen met de quarantaine.
  • Ook kinderen tot 4 jaar moeten thuisblijven als een huisgenoot corona heeft.

Mijn kind is ziek, wat moet ik doen?

• Bij voorkeur via de Magister-app aangeven dat uw kind ziek thuis blijft. Deze melding kan alleen voor de gehele dag worden ingevoerd, niet voor bepaalde uren of voor een andere afwezigheid zoals dokter- of orthodontistbezoeken. Klik hier voor het installeren en in gebruik nemen van de Magister-app.
    Belangrijk: Is uw kind langer dan 1 dag ziek dan geeft u dit dagelijks opnieuw aan in de app.
  • Telefonisch 0255-546410 op de voicemail doorgeven. Geef op de voicemail altijd duidelijk de voor- en achternaam en de klas van de leerling door. Wilt u iets bespreken met de medewerker dan kunt u op de voicemail aangeven dat u teruggebeld wilt worden.
  • Per e-mail absent@ichthuslyceum.nl ook hier geldt; geef duidelijk voor- en achternaam en de klas van de leerling door.

Mijn kind moet naar de dokter of naar de orthodontist. Hoe meld ik dit?

• U geeft vooraf een absentiebriefje mee aan uw kind óf
  • U stuurt een e-mail naar absent@ichthuslyceum.nl óf
  • U spreekt een voicemail in: 0255-546410

De leerling heeft een blessure en kan niet meedoen met LO

De leerling maakt met de LO-docent een afspraak wat er tijdens de LO-les gaat gebeuren. Het is niet
toegestaan om de LO-les te missen zonder uitdrukkelijke toestemming van de docent. Het kan zijn dat de docent een vervangende opdracht geeft.

Absentie

Leerlingen onder de 18 jaar zijn leerplichtig. Verzuim is alléén toegestaan met een geldige reden, zoals ziekte of doktersbezoek. Zie de schoolgids voor uitgebreide informatie.