Het Ichthus Lyceum: ruimte voor ontwikkeling

Op het Ichthus Lyceum kun je jezelf zijn. We luisteren naar wat je te zeggen hebt en we gaan samen op zoek naar mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Je basisschooladvies bepaalt in welke klas je begint. Als na het eerste jaar blijkt dat je een niveau hoger aankan, kan je wisselen van klas. Afgelopen schooljaar ging maar liefst 20% van onze havoleerlingen naar het atheneum of gymnasium. Kortom het Ichthus Lyceum biedt ruimte voor ontwikkeling.

Wat het Ichthus Lyceum uniek maakt

Leerlingen en docenten voelen zich thuis op onze school. Cijfers zijn belangrijk, maar zeggen niet alles over de groei en ontwikkeling die je doormaakt. We staan bekend als een school met modern onderwijs. Je krijgt les in blokken van 80 minuten waardoor je maximaal drie vakken per dag hebt. Hierdoor hoef je geen zware tas met boeken mee te slepen en is je brein aan het einde van de dag niet overvol.

Naast de verplichte vakken schrijf je je in voor keuzewerktijd. Tijdens deze lesuren kun je basisstof beter onder de knie krijgen, je huiswerk maken of je tijdens een masterclass verdiepen in vakken waarin je uitblinkt. Denk bijvoorbeeld aan elektronische muziek maken, leren vloggen of fotograferen. Zo besteed je tijd aan dingen die je leuk vindt of juist nodig hebt voor je ontwikkeling.

Je werkt vanaf de brugklas met Chromebooks en het Cool platform. Met een paar muisklikken organiseer je je schoolwerk gemakkelijk en overzichtelijk. Je leert door het gebruik van je Chromebook belangrijke vaardigheden zoals mediawijsheid, samenwerken en communiceren. Naast je laptop maak je gebruik van boeken.

Gymnasium

Onze gymnasiumleerlingen behoren tot de beste 5% van Nederland. Als gymnasiast maak je veel uitstapjes van het Archeon tot het Circus Maximus in Rome. Mocht je na een jaar liever op het atheneum verder willen dan is dat geen probleem. Het voordeel is dat je dan gewoon op onze school kunt blijven.

Technasium

Op onze school hebben we een hypermodern technasium voor meisjes en jongens die van techniek houden. Je werkt aan echte en betekenisvolle opdrachten voor bedrijven als dierentuin Artis of de brandweer. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een dierenverblijf of werk je aan verbeteringen voor het werk van de brandweer. We organiseren ook droneraces en doen met een eigen boot mee aan de Young Solar Race Challenge.

Ben je nieuwsgierig en wil je wel eens komen kijken? Goed nieuws: Dat kan!

Op onderstaande data is er de mogelijkheid om op woensdagmiddagen kennismakingslessen/themamiddagen te volgen, zodat je een goede indruk krijgt van de school en de sfeer.

• Woensdag 18 december 2019 Kennismakingslessen (vol)
  • Woensdag 15 januari 2020 Kennismakingslessen
  • Woensdag 12 februari 2020 Kennismakingslessen
  • Woensdag 29 januari 2020 Thema: Gymnasium
  • Woensdag 5 februari 2020 Thema: Technasium
  • Woensdag 12 februari 2020 Thema: Podiumkunsten

Ga naar het aanmeldformulier

Onze Open Dag is op zaterdag 8 februari 2020 van 10.00 tot 13.00 uur.

Aannamebeleid

Leerlingen die een vwo-, havo/vwo- of havoadvies van hun basisschool hebben gekregen kunnen zich op het Ichthus Lyceum aanmelden. Leerlingen met een vmbo-t/havo advies of lager kunnen niet op het Ichthus Lyceum worden aangemeld. Het advies van de basisschool bepaalt dus of een leerling kan worden geplaatst. Het basisschooladvies bepaalt eveneens in welk type brugklas de leerling kan worden geplaatst.

Advies basisschool: Vwo

Plaatsing in brugklas: gymnasium of atheneum (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo/vwo
Plaatsing in brugklas: atheneum of havo (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo
Plaatsing in brugklas: havo

Aanmelddagen

Aanmelddagen:

Woensdag 4 maart 2020, 1400 – 17.00

Donderdag 5 maart 2020, 16.00 – 18.00

Maandag 9 maart 2020, 19.00 – 21.00

Alle leerlingen met het juiste basisschooladvies (minimaal havo) die zich aanmelden op een van bovengenoemde tijdstippen, zijn verzekerd van een plek op het Ichthus Lyceum. Het maakt dus niet uit op welke van deze dagen de leerling zich aanmeldt.

Hier vindt u de Velsense aanmeldprocedure en het Velsense aanmeldformulier.

Het bovenste gedeelte van dit formulier dient ingevuld te worden door de basisschool en voorzien zijn van het advies en een stempel van de basisschool plus een handtekening van de directeur.

De oudergegevens moeten volledig ingevuld worden en het formulier moet ondertekend worden door beide ouders (zeker in geval van echtscheiding).

Meenemen naar inschrijving:

• Ingevuld en ondertekend aanmeldformulier, zoals hierboven omschreven
  • ID van uw zoon/dochter
  • Het BSN-nummer van uw zoon/dochter (staat vaak op het ID-bewijs)
  • IBAN-nummer, i.v.m. het tekenen van de machtiging voor de schoolkosten.

Brochures

De bovenste brochure is voor groep 8 leerlingen, de onderste is voor hun ouders.

Het Ichthus Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo met erkend Technasium in Driehuis.

Kennismakingsles / themamiddag

• Woensdag 18 december 2019 (vol)
  • Woensdag 15 januari 2020
  • Woensdag 12 februari 2020