“Op het Ichthus zit je goed!”

Als je in groep 7 of 8 zit, ga je op zoek naar een middelbare school. Je kiest natuurlijk in de eerste plaats voor een school die het niveau aanbiedt dat bij jou past, maar het is misschien nog wel belangrijker dat je je er ook thuis voelt. Daarom raden we je aan om te komen kennismaken met het Ichthus Lyceum! Dat kan op de volgende manieren:

• Kennismakingslessen met groep 8
    Alle basisscholen in onze directe omgeving komen met hun hele groep 8 een ochtend kennismakingslessen volgen. In november 2017 komt het nieuwe rooster op deze pagina te staan.
  • Kennismakingslessen op woensdagmiddag
    Komt jouw basisschool niet? Dan ben je van harte welkom op één van de vijf woensdagmiddagen (13 december 2017, 17 januari, 31 januari, 21 februari 2018). Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link of via de knop in het menu rechts van deze pagina.
  • Gymnasiummiddag
    Op woensdag 14 februari 2018 is er een speciale gymnasiummiddag! Je krijgt dan kennismakingslessen Latijn en Grieks en ook informatie over wat het gymnasium inhoudt en wat je eraan hebt.
  • Informatieavond voor ouders
    Speciaal voor je ouders is er op donderdag 1 februari 2018 een informatieavond.
  • Open dag
    Voor ouders en leerlingen uit groep 7 en groep 8 is er op zaterdag 17 februari 2018 een open dag. Je kunt dan in het hele gebouw rondlopen, van alle vakken wat zien en veel leerlingen en docenten spreken. Als de datum bekend is, komt dat hier te staan.

Aannamebeleid

Leerlingen die een vwo-, havo/vwo- of havoadvies van hun basisschool hebben gekregen kunnen zich op het Ichthus Lyceum aanmelden. Leerlingen met een vmbo-t/havo advies of lager kunnen niet op het Ichthus Lyceum worden aangemeld. Het advies van de basisschool bepaalt dus of een leerling kan worden geplaatst. Het basisschooladvies bepaalt eveneens in welk type brugklas de leerling kan worden geplaatst.

Advies basisschool: Vwo

Plaatsing in brugklas: gymnasium of atheneum (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo/vwo
Plaatsing in brugklas: atheneum of havo (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo
Plaatsing in brugklas: havo

Aanmelddagen

woensdag 7 maart 2018 14:00 – 17:00 (woensdag om 14:00 is er een behoorlijke wachttijd)

donderdag 8 maart 2018 15:30 – 18:00

maandag 12 maart 2018 18:30 – 20:30

Hier vindt u de Velsense aanmeldprocedure en het Velsense aanmeldformulier.
Het bovenste gedeelte van dit formulier dient ingevuld te worden door de basisschool en voorzien zijn van een stempel van de basisschool en een handtekening van de directeur.
De oudergegevens moeten volledig ingevuld worden.
Neemt u dit formulier volledig ingevuld tezamen met een kopie van de ID van uw zoon/dochter en zijn/haar BSN nummer mee naar de aanmelding op het Ichthuslyceum.

Opstromen en afstromen

“Je kunt aan het eind van de brugklas nog gemakkelijk opstromen of afstromen.”

Het Ichthus Lyceum kent bewust géén dakpan of opstroomklassen. Door leerlingen met havo/vwo advies de mogelijkheid te geven om te kiezen voor een atheneumbrugklas, volgen zij onderwijs op vwo niveau en ervaren ze ook het tempo en niveau van het atheneum. Voor havo geldt hetzelfde. Opstromen of afstromen naar een ander niveau is aan het eind van de brugklas wel mogelijk! Elk jaar stroomt tussen de 15% en 20% van de havo brugklasleerlingen alsnog op naar 2 atheneum. Andersom komt ook voor, maar gelukkig ligt dat percentage wel een stuk lager.

Leerlingen in 1 atheneum die er goed voor staan, kunnen na ongeveer een half jaar lessen Latijn volgen. Als ze dat leuk vinden en ze kunnen de werkdruk goed aan, dan kunnen ze aan het eind van het jaar opstromen naar 2 gymnasium.

Het Ichthus Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo met erkend Technasium in Driehuis.

Kennismakingslessen voor leerlingen van groep 8 in de periode november 2017 – februari 2018

Je krijgt een uitnodiging via de basisschool. Mocht jouw basisschool niet komen en wil je toch graag kennismakingslessen volgen, dan ben je welkom op een van de volgende woensdagen: 13 december17 januari31 januari21 februari.

Op woensdag 14 februari organiseren we een middag speciaal voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in ons gymnasium.

Voor deze extra middagen (van 14 – 16 uur) kun je via onderstaande knop aanmelden.

In de week voor de gekozen woensdag, krijg je dan een uitnodiging. Als je nog vragen hebt, dan kun je een mail sturen naar: info@ichthuslyceum.nl.

Planning kennismakingslessen 2017-2018

Hier kun je terugvinden wanneer jouw basisschool bij ons op bezoek komt…

Laptops

Alle brugklassen werken met laptops tijdens de lessen. Je kunt via school een laptop huren of kopen, maar je mag ook zelf een goedwerkende laptop meenemen. Lees hierover meer op de speciale pagina.