“Op het Ichthus zit je goed!”

Aannamebeleid

Leerlingen die een vwo-, havo/vwo- of havoadvies van hun basisschool hebben gekregen kunnen zich op het Ichthus Lyceum aanmelden. Leerlingen met een vmbo-t/havo advies of lager kunnen niet op het Ichthus Lyceum worden aangemeld. Het advies van de basisschool bepaalt dus of een leerling kan worden geplaatst. Het basisschooladvies bepaalt eveneens in welk type brugklas de leerling kan worden geplaatst.

Advies basisschool: Vwo

Plaatsing in brugklas: gymnasium of atheneum (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo/vwo
Plaatsing in brugklas: atheneum of havo (keuze leerling/ouders)

Advies basisschool: Havo
Plaatsing in brugklas: havo

Aanmelddagen

woensdag 7 maart 2018 14:00 – 17:00 (woensdag om 14:00 is er een behoorlijke wachttijd)

donderdag 8 maart 2018 15:30 – 18:00

maandag 12 maart 2018 18:30 – 20:30

Alle leerlingen met het juiste basisschooladvies (minimaal havo) die zich aanmelden op een van bovengenoemde tijdstippen, zijn verzekerd van een plek op het Ichthus Lyceum. Het maakt dus niet uit op welke van deze dagen de leerling zich aanmeldt.

Hier vindt u de Velsense aanmeldprocedure en het Velsense aanmeldformulier.

Het bovenste gedeelte van dit formulier dient ingevuld te worden door de basisschool en voorzien zijn van het advies en een stempel van de basisschool plus een handtekening van de directeur.

De oudergegevens moeten volledig ingevuld worden en het formulier moet ondertekend worden door beide ouders (zeker in geval van echtscheiding).

Neemt u dit formulier volledig ingevuld mee tezamen met een kopie van de ID van uw zoon/dochter en zijn/haar BSN nummer naar de aanmelding op het Ichthuslyceum.

Vergeet u vooral niet uw IBAN nummer bij de hand te hebben voor het tekenen van de schoolkosten.

Opstromen en afstromen

“Je kunt aan het eind van de brugklas nog gemakkelijk opstromen of afstromen.”

Het Ichthus Lyceum kent bewust géén dakpan of opstroomklassen. Door leerlingen met havo/vwo advies de mogelijkheid te geven om te kiezen voor een atheneumbrugklas, volgen zij onderwijs op vwo niveau en ervaren ze ook het tempo en niveau van het atheneum. Voor havo geldt hetzelfde. Opstromen of afstromen naar een ander niveau is aan het eind van de brugklas wel mogelijk! Elk jaar stroomt tussen de 15% en 20% van de havo brugklasleerlingen alsnog op naar 2 atheneum. Andersom komt ook voor, maar gelukkig ligt dat percentage wel een stuk lager.

Leerlingen in 1 atheneum die er goed voor staan, kunnen na ongeveer een half jaar lessen Latijn volgen. Als ze dat leuk vinden en ze kunnen de werkdruk goed aan, dan kunnen ze aan het eind van het jaar opstromen naar 2 gymnasium.

Het Ichthus Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo met erkend Technasium in Driehuis.

Kennismakingslessen voor leerlingen van groep 8

Voor het schooljaar 2017-18 zijn de kennismakingslessen afgesloten. Vanaf december 2018 start de volgende serie.

Je krijgt dan een uitnodiging via de basisschool. Mocht jouw basisschool niet komen en wil je toch graag kennismakingslessen volgen, dan ben je welkom bij onze extra kennismakingslessen op bepaalde woensdagmiddagen.

Je kunt je  hiervoor vanaf november 2018  via deze website inschrijven.

Planning kennismakingslessen 2017-2018

Hier kun je terugvinden wanneer jouw basisschool bij ons op bezoek komt…

Laptops

Alle brugklassen werken met laptops tijdens de lessen. Je kunt via school een laptop huren of kopen, maar je mag ook zelf een goedwerkende laptop meenemen. Lees hierover meer op de speciale pagina.